Ruth Musical Maarssen

Oefenmateriaal voor de audities voor de hoofd- en bijrollen

Auditie Musical Ruth

De audities vinden plaats op dinsdagavond 19 september 2023 tussen 19:00 en 20.30 uur in De Ark, te Maarssenbroek.

Ellen Grevelink en Marloes Blokland begeleiden de audities.

Ongeacht welke rol je gaat spelen doen alle mannen en alle vrouwen een auditie met hetzelfde stukje tekst en zang.

De partituur en muziekopnames voor de liederen staan op de ledenpagina. Als je daar een wachtwoord voor wilt hebben stuur dan even een mailtje naar info@ruthmusicalmaarssen.nl

Auditie betreft de volgende rollen:

Noömi (hoofdrol), Ruth (hoofdrol), Orpa (hoofdrol, Boaz (hoofdrol), Dinges (eerste losser van Noömi; bijrol), Ozzi (handlanger van Dinges, kleine bijrol), Ozi (handlanger van Dinges, kleine bijrol), Sara (zus van Orpa, bijrol), Bram (inwoner van Betlehem, bijrol) 

Auditietekst mannen: Deze tekst is hetzelfde voor verschillende rollen

“Als jongens speelden we samen. We bouwden hutten, sleepten met hout, legden dammetjes in de rivier. Maar later hadden we nauwelijks meer contact. Machlon zei altijd dat hij van ons drieën de mooiste vrouw zou krijgen. Ik zie het nog voor me. We stonden bij het water en gooiden steentjes. De kunst was om ze zo vaak mogelijk te laten stuiteren. En ondertussen pochten we over onze toekomstdromen. We zeiden dat we rijk zouden worden. Dat we met een mooie vrouw zouden trouwen, het liefst een prinses. Ach ja, we hadden nog een leven voor ons…”

Auditielied mannen: Deze liederen zijn hetzelfde voor verschillende rollen
Lied 10 maat 22 t/m 38
Lied 9 maat 1 t/m 19

Auditietekst vrouwen: Deze tekst is hetzelfde voor verschillende rollen

“Ik had nooit met je mee moeten gaan. Elke stap verder van Bethlehem was een stap dichter bij de dood. Maar had ik een keus? Je sprak er geen woord over met mij. Je had je plannen al gemaakt. Daarom was je zo stil de laatste tijd. Ik was nog in Bethlehem, maar jij al in… o god, ik kan die naam bijna niet meer uitspreken. Opeens stond je op: we gaan. Hoezo, we gaan? Ik zei nog: waar is de streek vruchtbaarder dan rond Bethlehem. Maar je zweeg.”

Auditielied vrouwen: Deze liederen zijn hetzelfde voor verschillende rollen
Lied 2 maat 9 t/m 25
Lied 10 maat 1 t/m 27
Lied 11 maat 1 t/m 10